Kuracie prsia pečené v rúre


Kuracie mäso patrí medzi najčastejšie pripravované mäso v našich kuchynich. Najvhodnejšie na prípravu jedál je príprava kuracích pŕs. Kuracie prsia sú chutné a takisto čisté mäso, ktoré môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Kuracie mäso môžete variť, piecť, smažiť či grilovať. Už malým deťom sa odporúča do príkrmov pridávať kuracie mäso vzhľadom na ich ľahké strávenia. Nie je kuracie mäso ako kuracie mäso. Častokrát sú práve lacné varianty kuracieho mäsa z nekvalitného chovu. Každý si však zabezpečí kuracie mäso podľa vlastných možností. Veľmi chutné kuracie mäso je práve pečené či smažené.

pečené kura

Aby neboli pečené kuracie prsia suché, je vhodné ho pripravovať pomaly a na nízkom stupni. V prípade prípravy na panvici môžete využiť možnosť prudkého smaženia surového mäsa v priebehu niekoľkých sekúnd a následne stíšenie intenzity smaženia. V prípade pečenia v trúbe nedávajte teplotu mäsa na vysoké stupne po krátku dobu. Radšej využite minimálne stupne pečenia v dlhšom intervale. Ak chcete šťavnaté kuracie prsia, zvoľte si vždy podlievanie. Kuracie prsia môžete podlievať čistou vodou, ale vytvoriť môžete takisto zálievku, ktorá kuracie prsia ešte viac ochutí. Veľmi vhodný spôsob šťavnatých pŕs je takisto namočenie do pácu.

kuracie prsia

Kuracie prsia, ktoré deň vopred namočíte do marinády nasajú dostatok šťavy aj do svojho vnútra. Receptov na pác pre kuracie prsia je veľké množstvo. Najčastejšie obsahujú takéto marinády olej, kečup, horčicu, sójovú omáčku, med, koreniny či ďalšie ingrediencie, ktoré vám prinesú skutočne chutné kuracie mäso. Pri kuracom mäse nezabúdajte, že mäso je hotové v priebehu niekoľkých minút a nemusíte kuracie mäso piecť či smažiť hodiny. Kuracie prsia sa najčastejšie podávajú s ryžou, ale veľmi chutné pôsobia aj so zemiakmi či v cestovinovom šaláte. Želáme Dobrú chuť!

5/5 - (2 votes)